Vietnamese kip en aubergine Gember Knoflook

Heerlijk kip recept. Vietnamese kip met pandanrijst, aubergine, lente ui en geurige basilicum blaadjes in een heerlijke Conimex Vietnamese Gember Knoflook woksaus. Lekker met Gebakken Uitjes.

7 stemmen

25 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.

Snijd ondertussen de lente-uitjes schuin in stukjes. Snijd de aubergines in kleine blokjes (ca. 1 cm.) Snijd de kip in stukjes (ca. 3 cm). Trek de basilicumblaadjes van de steeltjes.

Laat een wok op een hoog vuur heet worden, voeg ca. 4 el wokolie in de wok en roerbak de aubergine 5 min. Voeg de lente-uitjes toe en wok ze 2 min. mee. Schep ze op een bord en houd ze onder een velletje aluminiumfolie even warm. Voeg nog een scheutje olie aan de wok toe en wok de stukjes kip 6 min.

Schep de groenten bij de kip in de wok en roerbak nog 2 min. Voeg de Conimex woksaus Specials Vietnamese Gember Knoflook toe en warm goed door. Scheur de basilicumblaadjes erboven in stukjes en schep ze erdoor. Verdeel de rijst over 4 grote kommen en schep de Vietnamese kip erop.

Serveertip

Serveer deVietnamese kip en aubergine Gember Knoflook met Conimex Smaakmaker Gebakken Uitjes om zelf naar smaak toe te voegen.

Variaties

Conimex Woksaus Special Vietnamese Gember Knoflook kan vervangen worden door Woksaus Lemongrass Chili. Vervang de rijst door 250 g Wok Noedels, kook ze gaar en voeg ze met de Woksaus aan de aubergine en kip toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 715,0 kcal
Proteïnes 33,1 g
Suikers 20,9 g
Vezels 5,3 g
Vetten: 18,6 g
- Verzadigde vetten 3,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1,6 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 70,1 mg
Sodium 1.097,1 mg

* 1 portie = 100 g