Vietnamese kip en aubergine Gember Knoflook

Vietnamese kip en aubergine Gember Knoflook

Heerlijk kip recept. Vietnamese kip met pandanrijst, aubergine, lente ui en geurige basilicum blaadjes in een heerlijke Conimex Vietnamese Gember Knoflook woksaus. Lekker met Gebakken Uitjes.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram pandanrijst
  • 4 lente-uitjes
  • 1 grote aubergine (of 2 kleintjes)
  • 400 gram kipfilet
  • 5 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 4 takjes basilicum
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Gember Knoflook (verkrijgbaar bij ah)
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 715
    • Eiwitten 33.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 105.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 100.3g
    • Suikers 20.9g
    • Vezels 5.3g
    • Vetten 18.6g
    • Verzadigde vetten 3.5g
    • Onverzadigde vetten 14.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.8g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 1097mg
    • Zout 2.74g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 12%
    • Potassium 23%
    • Vitamine C 30%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.

  2. Snijd ondertussen de lente-uitjes schuin in stukjes. Snijd de aubergines in kleine blokjes (ca. 1 cm.) Snijd de kip in stukjes (ca. 3 cm). Trek de basilicumblaadjes van de steeltjes.

  3. Laat een wok op een hoog vuur heet worden, voeg ca. 4 el wokolie in de wok en roerbak de aubergine 5 min. Voeg de lente-uitjes toe en wok ze 2 min. mee. Schep ze op een bord en houd ze onder een velletje aluminiumfolie even warm. Voeg nog een scheutje olie aan de wok toe en wok de stukjes kip 6 min.

  4. Schep de groenten bij de kip in de wok en roerbak nog 2 min. Voeg de Conimex woksaus Specials Vietnamese Gember Knoflook toe en warm goed door. Scheur de basilicumblaadjes erboven in stukjes en schep ze erdoor. Verdeel de rijst over 4 grote kommen en schep de Vietnamese kip erop.