Vietnamese flensjes met garnalen en munt

Vietnamese flensjes met garnalen en munt

Met dit recept maak je deze bijzondere Vietnamese flensjes met garnalen en munt of banh xeo - helemaal zelf. Zo verras je je tafelgenoot met een authentiek Vietnamees gerecht uit je eigen keuken. En de smaakmakers? Die zijn natuurlijk van Conimex!

Servings

2

Prep

30 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 150 g rijstbloem
  • 70 ml Conimex Kokosmelk
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • 2½ eetlepels Conimex Wokolie

Voor de vulling:

  • 30 g Conimex Sambal Badjak
  • 40 ml vissaus
  • 300 g grote gepelde rauwe tijgergarnalen
  • 100 g wortel, in reepjes
  • 75 g taugé
  • 1 kleine sjalot, gesnipperd
  • 3 eetlepels Hellmann's Real mayonaise
  • 15 g munt, blad geplukt
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 827
    • Eiwitten 31.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 83.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 77.2g
    • Suikers 7.2g
    • Vezels 5.8g
    • Vetten 41.6g
    • Verzadigde vetten 10.3g
    • Onverzadigde vetten 29.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.7g
    • Transvet 0.2g
    • Cholesterol 199mg
    • Natrium 3115mg
    • Zout 7.79g
    • Calcium 16%
    • Ijzer 15%
    • Potassium 17%
    • Vitamine C 21%
    • Vitamine A 12%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Meng de rijstbloem met 250 ml water, 70 ml kokosmelk, 1 theelepel kurkuma en de helft van de bosui. Klop met een garde tot een glad beslag en laat het afgedekt 1 uur afgedekt rusten.

  2. Breng in een pan ± 5 cm water tegen de kook aan en leg een bord op de pan. Verhit een klein scheutje wokolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak een dun flensje van het beslag. Keer het flensje als de bovenkant bijna droog is en bak ook de andere kant goudgeel. Laat het flensje op het bord op de pan met heet water glijden en dek af met een ander bord of met aluminiumfolie. Bak van de rest van het beslag op dezelfde wijze nog 3 flensjes.

  3. Meng in een schaaltje 30 g sambal badjak met 40 ml vissaus tot een gladde saus. Verhit 1 eetlepel wokolie in dezelfde koekenpan en roerbak de garnalen met de wortelreepjes, de taugé en 1 kleine gesnipperde sjalot in 3-4 minuten gaar.

  4. Neem de flensjes van het bord en verdeel over 1 flensje ¼ van de saus en ¼ van het garnalenmengsel. Spuit er wat mayonaise over, bestrooi met wat muntblaadjes over en vouw het flensje weer dicht. Houd het flensje lauwwarm (op het bord op de pan). Herhaal dit tot alle flensjes gevuld zijn. Bestrooi de flensjes met de rest van de bosui en de munt.