Vietnamees pistoletje

Vietnamees pistoletje

Op zoek naar een lekker broodje? Maak dan eens een Vietnamese pistoletje of báhn mi. Dit Vietnamese broodje gevuld met gemarineerd en geroosterd vlees en wortelsalade is een verrassend Aziatisch recept met brood!

Servings

6

Prep

25 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 stengels citroengras (sereh)
  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels Conimex Ketjap Manis
  • 1.5 theelepel zout
  • 400 gram ontbeende varkensschouder
  • 150 g wortelreepjes (worteljulienne)
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 theelepels suiker
  • 1 rode peper
  • 6 pistolets
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels korianderblad
  • extra nodig: ovenschaal
  • Serveergrootte 6

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 438
    • Eiwitten 14.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 36.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 34.1g
    • Suikers 7.8g
    • Vezels 2.0g
    • Vetten 26.0g
    • Verzadigde vetten 5.3g
    • Onverzadigde vetten 18.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 10.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 8.1g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 42mg
    • Natrium 1268mg
    • Zout 3.17g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 14%
    • Potassium 9%
    • Vitamine C 18%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd het citroengras in stukken en kneus ze. Meng voor de marinade het citroengras met 1 eetlepel bruine suiker, 1 theelepel vissaus, 1 uitgeperst teentje knoflook, 2 eetlepels sesamolie, 2 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel zout en 1 eetlepel water in een grote kom door elkaar. Marineer het vlees minimaal 2 uur in de marinade.

  2. Verwarm de heteluchtoven voor tot 200 °C. Leg het vlees op een rooster met de ovenschaal eronder. Rooster het varkensvlees ca. 25 min. in de voorverwarmde oven totdat het gaar is. Neem het vlees uit de oven en laat het goed afkoelen.

  3. Maak ondertussen de wortelreepjes aan met 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel water, 2 theelepels suiker en een ½ theelepel zout. Meng goed door en laat dit even staan. Snijd de peper in ringetjes.

  4. Snijd het afgekoelde vlees in plakjes. Snijd de broodjes open en bestrijk ieder broodje met 1 eetlepel mayonaise. Verdeel het vlees en de wortelsalade over de broodjes. Garneer de broodjes met de koriander en in reepjes gesneden rode peper.