Verse gemberbami met kip en prei

Verse gemberbami met kip en prei

Dit recept kip bij een hemelse bami met gember en prei is een zalig gerecht. De mie nestjes en mix voor bami speciaal vormen een geweldige combinatie met de kip en prei.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Mie Nestjes
  • 1 pakje Conimex mix voor Bami Speciaal
  • 400 g kipfilet
  • 25 g verse gember
  • 3 kleine preien
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 4 el Conimex Gembersiroop
  • 8 el Conimex Gebakken uitjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 501
    • Eiwitten 33.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 64.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 59.7g
    • Suikers 8.6g
    • Vezels 5.0g
    • Vetten 13.3g
    • Verzadigde vetten 3.4g
    • Onverzadigde vetten 9.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 242mg
    • Zout 0.61g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 5%
    • Potassium 12%
    • Vitamine C 4%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Meng de groentemix uit het pakje Conimex mix voor bami speciaal met 0.5 dl kokend water, minstens 10 minuten laten staan.

  2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Schil de gember en snijd deze in smalle reepjes. Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen.

  3. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wok olie toe en wok de kipblokjes en de gember ca. 5 minuten. Voeg de prei toe en bak deze ca. 3 minuten mee. Voeg de gewelde mix toe en roerbak nog 2 minuten. Schep de mie, de kruidenmix en de Conimex gembersiroop erdoor en goed doorwarmen.

  4. Schep de bami op borden en bestrooi met Conimex gebakken uitjes.