Vegetarische Tjap Tjoi

Vegetarische Tjap Tjoi

Tjap Tjoi betekent letterlijk ‘gemengde groenten’. In dit recept kiezen we voor een heerlijke mix met bamboescheuten en oesterzwammen. Met de woksaus maak je ’t lekker sweet & sour. Een beetje Yin Yang voor een optimale smaakbalans.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 pak Conimex Wok Noedels
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 1 komkommer
  • Conimex Wokolie
  • 250 gram sugarsnaps
  • 1 rode ui
  • 1 blik bamboescheuten
  • 150 gram oesterzwammen
  • 125 gram taugé
  • Conimex Woksaus Sweet and Sour
  • 2 el cashewnoten
  • 1 stuk rode peper
  • Conimex Kroepoek groot Naturel
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 379
    • Eiwitten 12.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 59.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 53.6g
    • Suikers 6.9g
    • Vezels 5.9g
    • Vetten 11.6g
    • Verzadigde vetten 4.4g
    • Onverzadigde vetten 6.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.9g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 229mg
    • Zout 0.57g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 16%
    • Potassium 16%
    • Vitamine C 140%
    • Vitamine A 15%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de woknoedels volgens de instructies op de verpakking en zet apart.

  2. Snij de paprika in reepjes, pel en snipper de ui en hak de knoflook.

  3. Scheur de oesterzwammen in kleine stukjes en snij de komkommer in dunne plakjes.

  4. Verhit een scheutje wokolie in een wok en wok de paprika, sugarsnaps, ui en knoflook ongeveer 2 minuten.

  5. Giet de bamboescheuten af en voeg deze samen met de oesterzwammen, taugé en komkommer toe en wok nog 3 minuten.

  6. Voeg de woknoedels en 2/3 van de woksaus toe en roer het geheel goed door.

  7. Verdeel het gerecht over de borden, strooi er cashewnoten en dungesneden rode-peperringen overheen en serveer met de kroepoek.

Tip

  1. Tip: voeg extra kleur toe met een dungesneden lente-ui als garnering.