Vegetarische Poké bowl

Vegetarische Poké bowl

De poké bowl is een traditioneel gerecht uit Hawaii waarin verse vis en groenten de hoofdrol spelen. Maar natuurlijk heb je ook heerlijke vegetarische varianten! Maak deze vegetarische maaltijd met knapperige groenten en omelet en iedereen zal er van smullen. De ponzusaus maak je eenvoudig zelf met onder andere Conimex Lichte sojasaus.

Servings

3

Prep

35 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

Voor de ponzusaus

  • 3 theelepels vers limoensap
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 4 eetlepels Conimex lichte sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie

Voor de poké bowl

  • 225 g sushi rijst
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels zout
  • 2 minikomkommers
  • 1 avocado
  • 6 radijsjes
  • 100 g edamame boontjes
  • 1 theelepel zwarte sesamzaadjes

Voor de omelet

  • 3 eieren
  • 2 eetlepels Conimex Black Lichte Sojasaus
  • 1 eetlepel mirin
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels Conimex Wokolie
  • Serveergrootte 3

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 658
    • Eiwitten 20.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 75.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 69.8g
    • Suikers 7.9g
    • Vezels 5.3g
    • Vetten 30.7g
    • Verzadigde vetten 5.1g
    • Onverzadigde vetten 21.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 11.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 215mg
    • Natrium 4418mg
    • Zout 11.04g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 35%
    • Potassium 18%
    • Vitamine C 18%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Maak de ponzusaus door 3 theelepels limoensap, 1 theelepel rijstazijn, 4 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel sesamolie door elkaar te roeren.

  2. Kook voor de poké bowl de sushirijst volgens bereidingswijze op de verpakking. Laat de rijst afkoelen en breng hem vervolgens op smaak met 2 eetlepels rijstazijn, 1 theelepel suiker en 2 theelepels zout.

  3. Klop de drie eieren en meng dit met 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 eetlepel mirin en 1 theelepel zout. Verhit de koekenpan en voeg de olie toe. Bak vervolgens het eimengsel in de pan. Haal de omelet uit de pan en rol deze met behulp van een sushi mat op. Laat de rol een beetje afkoelen en snij hem daarna in reepjes.

  4. Snijd de rest van de ingrediënten in hele dunne plakjes en schep de rijst in 3 kommen. Verdeel de reepjes omelet,edamame boontjes, komkommer, avocado, en radijs erover. Sprenkel een beetje ponzu over de poké bowl en garneer met de sesamzaadjes.