Ingrediënten
ongegroepeerd
Voor de ponzusaus
- 3 theelepels vers limoensap
- 1 theelepel rijstazijn
- 4 eetlepels Conimex lichte sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
Voor de poké bowl
- 225 g sushi rijst
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 theelepel suiker
- 2 theelepels zout
- 2 minikomkommers
- 1 avocado
- 6 radijsjes
- 100 g edamame boontjes
- 1 theelepel zwarte sesamzaadjes
Voor de omelet
- 3 eieren
- 2 eetlepels Conimex lichte sojasaus
- 1 eetlepel mirin
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels Conimex Wokolie
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Maak de ponzusaus door 3 theelepels limoensap, 1 theelepel rijstazijn, 4 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel sesamolie door elkaar te roeren.
-
Kook voor de poké bowl de sushirijst volgens bereidingswijze op de verpakking. Laat de rijst afkoelen en breng hem vervolgens op smaak met 2 eetlepels rijstazijn, 1 theelepel suiker en 2 theelepels zout.
-
Klop de drie eieren en meng dit met 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 eetlepel mirin en 1 theelepel zout. Verhit de koekenpan en voeg de olie toe. Bak vervolgens het eimengsel in de pan. Haal de omelet uit de pan en rol deze met behulp van een sushi mat op. Laat de rol een beetje afkoelen en snij hem daarna in reepjes.
-
Snijd de rest van de ingrediënten in hele dunne plakjes en schep de rijst in 3 kommen. Verdeel de reepjes omelet,edamame boontjes, komkommer, avocado, en radijs erover. Sprenkel een beetje ponzu over de poké bowl en garneer met de sesamzaadjes.
Ontdek al onze producten:
Seroendeng is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen. Heerlijk als garnering bij een Bami- of Nasigerecht.
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers