Ingrediënten
ongegroepeerd
- 400 g witte rijst
- 1 zakje Conimex mix voor Nasi Goreng 37 g
- 700 g verse wokgroenten
- 1 blikje geraspte groene jackfruit 565 g
- 3 lente-uitjes
- 1 el sambal oelek
- 4 el Conimex Sojasaus
- 125 g De Vegetarische Slager Geroockte Speckjes
- Conimex Gebakken uitjes
- Conimex Kroepoek Cassave pittig 75 g
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat deze afkoelen.
-
Wel de Mix voor Nasi Goreng 10 minuten in 100 ml heet water.
-
Bak de Vegetarische Geroockte Speckjes in een klein beetje wokolie tot ze mooi bruin en knapperig zijn. Zet apart. Bak daarna de wokgroenten op middelhoog vuur aan.
-
Laat de jackfruit uitlekken en bak mee met de wokgroenten.
-
Voeg 1 el sambal toe aan de wokgroenten en bak deze even mee.
-
Voeg de gewelde mix en de gekookte rijst toe aan de groenten en roer alles goed door elkaar.
-
Snij vervolgens de lente-uitjes in ringetjes en voeg deze met de Speckjes toe aan de nasi. Breng de nasi op smaak met wat sojasaus.
-
Serveer de nasi met de Pittige Cassave Kroepoek en garneer met de gebakken uitjes.
Ontdek al onze producten:
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers
Sambal Oelek geeft een heerlijke smaak aan aziatische gerechten. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers.