Ingrediënten
ongegroepeerd
- 1 Knorr Kippenbouillon tabletten
- 1 stengel citroengras (sereh)
- 3 theelepels Conimex Laos (of 3 cm verse galangawortel)
- 2 blaadjes vers limoenblad (djeroek poeroet)
- 2 theelepels geraspte citroenschil
- 1 theelepel Conimex Sambal Oelek
- 1 theelepel Conimex Wokolie
- 1 theelepel suiker
- 0.5 theelepel vissaus
- 6 grote ongekookte gepelde gamba's
- 15 g verse koriander
- 1 limoen
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Breng 600 ml water met het bouillonblokje aan de kook. Snijd het onderste gedeelte van de citroengras in de lengte middendoor en kneus ze. Voeg de gekneusde citroengras aan de bouillon toe.
-
Snijd de laos wortel in plakjes en scheur de blaadjes limoenblad middendoor. Voeg ze beide aan de bouillon toe. Meng 1 theelepel sambal met een theelepel wokolie en voeg deze samen met 1 theelepel suiker, een halve theelepel vissaus en 2 theelepels geraspte citroenschil toe. Laat de tom yam soep op laag vuur 18-20 min. trekken.
-
Halveer de gamba's en roer ze door de soep. Laat ze in 2-3 min. gaar worden. Garneer de soep met grof gesneden koriander en limoenpartjes.
Ontdek al onze producten:
Seroendeng is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen. Heerlijk als garnering bij een Bami- of Nasigerecht.
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers