Tom Kha Kai Thaise Kokossoep met Kip

Tom Kha Kai Thaise Kokossoep met Kip

Met dit tom kha kai recept kan je zelf zo'n lekkere Thaise kokossoep met kip maken. Met oosterse smaakmakers als laoswortel, citroengras, limoenblad, vissaus en verse koriander zet je een verrukkelijke Thaise tom kha kai op tafel.

Servings

2

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 15 g laos wortel (galanga)
  • 1 rode peper
  • 2 stengels citroengras (sereh)
  • 2 blaadjes vers limoenblad (djeroek poeroet)
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
  • 500 ml Conimex Kokosmelk
  • 1 Knorr Kippenbouillon tabletten
  • 100 g kipfilet, in stukjes
  • 125 g champignons
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 lente-ui
  • 75 g taugé
  • 15 g verse koriander
  • 1 limoen
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 545
    • Eiwitten 21.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 25.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 16.3g
    • Suikers 5.7g
    • Vezels 8.7g
    • Vetten 40.3g
    • Verzadigde vetten 36.1g
    • Onverzadigde vetten 3.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 35mg
    • Natrium 1345mg
    • Zout 3.36g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 20%
    • Vitamine C 104%
    • Vitamine A 18%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de laos in plakjes en de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd het onderste witte gedeelte van het citroengras in de lengte middendoor en kneus ze. Scheur de limoenblaadjes in stukjes (of rasp de citroen).

  2. Breng 250 ml water met de kokosmelk en het bouillonblokje aan de kook. Voeg de kipfilet, de laos, het citroengras, de limoenblaadjes (of 2 theelepels geraspte citroenschil) en de rode peper toe en laat alles ca. 15 min. zachtjes doorkoken.

  3. Snijd de champignons in vieren, voeg ze toe en kook ze 5 min. mee. Breng de soep op smaak met 1 theelepel vissaus. Snijd de lente-ui in schuine ringetjes. Verdeel de taugé over 2 kommen en schenk de tom ka kai soep erover. Garneer de soep met vers gehakte koriander en de lente-ui. Serveer met partjes limoen.