Tom Kha Kai maaltijdsoep

Tom Kha Kai maaltijdsoep

Ook als je Thais niet zo goed is, heb je misschien weleens van tom kha kai gehoord. Eén van de meest geroemde Thaise soepen. Licht pittig en vol verse ingrediënten. Lekker als maaltijdsoep op zondag of als voorafje. Serveer ’m dan wel in kleine porties, want hij vult goed.

Servings

2

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 pak Conimex Tom Kha Kai Soep 570ml
  • 100 gram kipfilet
  • 400 ml kokosmelk light
  • 125 gram taugé
  • 125 gram champignons
  • 2 lente-uitjes
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 244
    • Eiwitten 17.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 9.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 6.0g
    • Suikers 2.5g
    • Vezels 3.5g
    • Vetten 15.6g
    • Verzadigde vetten 12.7g
    • Onverzadigde vetten 0.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 35mg
    • Natrium 99mg
    • Zout 0.25g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 14%
    • Vitamine C 24%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Breng 1 liter water aan de kook en kook hierin de rijst in 13 minuten gaar. Giet de rijst af, laat even uitdampen en roer goed om.

  2. Snij ondertussen de kipfilet in blokjes, de champignons in plakjes en de lente-ui in dunne ringetjes.

  3. Doe de kokosmelk en 100 ml water in een pan en voeg de Tom Kha Kai paste toe. Roer totdat de paste is opgelost en breng het geheel aan de kook.

  4. Voeg de kipblokjes toe en breng het geheel weer aan de kook. Laat de soep 2 minuten zachtjes doorkoken.

  5. Kook de champignons ongeveer 2 minuten in een aparte pan en voeg ze daarna samen met de taugé toe aan de soep. Verwarm het geheel nog een halve minuut.

  6. Verdeel de rijst over 2 kommen en schenk de soep erover. Maak de soep naar smaak lekker spicy met de chilipeperolie.