Tom Kha Kai maaltijdsoep

Tom Kha Kai maaltijdsoep

Bereid deze maaltijdsoep volgens authentieke Thaise receptuur en geniet van de licht pittige smaak van deze dampende kom soep. Vanwege de rijst en kip in is deze soep gewoon geschikt als avondmaaltijd. Eet je liever vegetarisch of wil iets meer variatie? Vervang dan de kipfilet door Vegetarische Kipstuckjes van De Vegetarische Slager.

Servings

2

Prep

30 min

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 100 gr kipfilet
  • 400 ml kokosmelk light
  • 125 gr taugé
  • 125 gr champignons
  • 2 lente-uitjes
  • 1 pakje Conimex Tom Kha Kai
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 468
    • Eiwitten 20.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 11.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 8.4g
    • Suikers 2.7g
    • Vezels 3.5g
    • Vetten 38.4g
    • Verzadigde vetten 28.3g
    • Onverzadigde vetten 7.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 5.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 35mg
    • Natrium 61mg
    • Zout 0.16g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 44%
    • Potassium 27%
    • Vitamine C 28%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Breng 1 liter water aan de kook en kook hierin de rijst in 13 min. gaar. Giet de rijst af, laat even uitdampen en roer goed om.

  2. Snij ondertussen de de kipfilet in blokjes, de champignons in plakjes en de lente-ui in dunne ringetjes.

  3. Doe de kokosmelk light en 100 ml water in een pan en voeg de Tom Kha paste toe. Roer totdat de paste is opgelost en breng het geheel aan de kook.

  4. Voeg de kipblokjes toe en breng het geheel weer aan de kook. Laat de soep 2 min. zachtjes doorkoken.

  5. Kook de champignons ca. 2 min. in een aparte pan en voeg ze daarna samen met de taugé toe aan de soep. Verwarm het geheel nog een halve minuut.

  6. Verdeel de rijst over 2 kommen en schenk de soep erover. Maak de soep naar smaak lekker spicy met de chilipeperolie.