Tofusate met pikante satesaus met mango en lente ui

Tofusate met pikante satesaus met mango en lente ui

Tofusaté, met pikante satesaus met mango en lente ui. Vegetarische saté, gemaakt van gemarineerde tofublokjes, met een pikante satesaus met mango en lente-ui. Deze saté is heerlijk om te serveren bij Nasi of Bami gerecht. Maar ook lekker als hapje voor bij een borrel.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 375 g ongesneden tofu (Naturel)
  • 1 zakje Conimex Marinademix Hot
  • 4 el Conimex Wokolie
  • 1/2 mango
  • 1 pot Conimex Black Satesaus Pikant
  • 8 sateprikkers
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 481
    • Eiwitten 16.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 40.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 34.3g
    • Suikers 13.6g
    • Vezels 5.7g
    • Vetten 30.2g
    • Verzadigde vetten 4.7g
    • Onverzadigde vetten 25.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 629mg
    • Zout 1.57g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 6%
    • Potassium <1%
    • Vitamine C 7%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Leg de satéprikkers 15 minuten in water.

  2. Snij de tofu in 24 gelijke blokjes van ca. 2 bij 3 cm. Marineer de tofu in de Conimex hot marinade volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snij de halve mango in kleine blokjes en de lente-ui n smalle ringetjes.

  3. Rijg de gemarineerde tofublokjes op de satéprikkers. Verhit een grillpan en grill de tofuspiesjes aan beide kanten goudbruin.

  4. Serveer de satésaus met de tofusaté. Bestrooi de tofusaté met lente-ui.