Tofusate met pikante satesaus met mango en lente ui

Tofusate met pikante satesaus met mango en lente ui

Tofusaté, met pikante satesaus met mango en lente ui. Vegetarische saté, gemaakt van gemarineerde tofublokjes, met een pikante satesaus met mango en lente-ui. Deze saté is heerlijk om te serveren bij Nasi of Bami gerecht. Maar ook lekker als hapje voor bij een borrel.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 375 g ongesneden tofu (Naturel)
  • 1 zakje Conimex Marinademix Hot
  • 4 el Conimex Wokolie
  • 1/2 mango
  • 1 pot Conimex Pindasaus Sambal 400 g
  • 8 sateprikkers
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 473
    • Eiwitten 15.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 42.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 38.7g
    • Suikers 26.9g
    • Vezels 3.6g
    • Vetten 28.0g
    • Verzadigde vetten 4.6g
    • Onverzadigde vetten 23.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 1155mg
    • Zout 2.89g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 6%
    • Potassium <1%
    • Vitamine C 7%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Leg de satéprikkers 15 minuten in water.

  2. Snij de tofu in 24 gelijke blokjes van ca. 2 bij 3 cm. Marineer de tofu in de Conimex hot marinade volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snij de halve mango in kleine blokjes en de lente-ui n smalle ringetjes.

  3. Rijg de gemarineerde tofublokjes op de satéprikkers. Verhit een grillpan en grill de tofuspiesjes aan beide kanten goudbruin.

  4. Serveer de satésaus met de tofusaté. Bestrooi de tofusaté met lente-ui.