Tofusate met pikante satésaus, mango en lente ui

Tofusate met pikante satésaus, mango en lente ui

Tofusaté, met pikante satésaus, mango en lente ui. Vegetarische saté, gemaakt van gemarineerde tofublokjes, met een pikante satésaus met mango en lente-ui. Deze saté is heerlijk om te serveren bij nasi of bami. Maar ook lekker als borrelhapje.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 375 g tofu (Naturel)
  • 1 zakje Conimex Marinademix Hot
  • 4 el Conimex Wokolie
  • 0.5 mango
  • 1 pot Conimex Pindasaus Sambal à 400 g
  • Extra nodig: 8 satéstokjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 473
    • Eiwitten 15.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 42.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 38.7g
    • Suikers 26.9g
    • Vezels 3.6g
    • Vetten 28.0g
    • Verzadigde vetten 4.6g
    • Onverzadigde vetten 23.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 1155mg
    • Zout 2.89g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 6%
    • Potassium <1%
    • Vitamine C 7%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Leg de satéprikkers 15 minuten in water.

  2. Snij de tofu in 24 gelijke blokjes van ± 2 bij 3 cm. Marineer de tofu in de hot marinade volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de halve mango in kleine blokjes en de lente-ui in smalle ringetjes.

  3. Rijg de gemarineerde tofublokjes op de satéprikkers. Verhit een grillpan en grill de tofuspiesjes aan beide kanten goudbruin.

  4. Serveer de satésaus met de tofusaté. Bestrooi de tofusaté met lente-ui.