Tofusaté met Five Spice-kool en wortel

Deze rijst met tofu saté en five spice woksaus is een gerecht met een variatie aan smaken. De kool en wortel geven samen met de tofu body aan dit recept rijst.

0 stemmen

35 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de tofu in blokjes van 3 cm. Leg ze in een schaal, schenk er 2 eetlepels Conimex woksaus five spice en 2 eetlepels Conimex wokolie over. Meng dit goed en laat het 15 minuten marineren. Was en halveer ondertussen de chinese kool en snijd de helften in repen. Schil de wortel en snijd in ruitjes of halve plakjes.

Verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand. Rijg de tofublokjes aan 12 satéstokjes.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de tofu onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten rondom knapperig.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er een eetlepel wokolie in en wok hierin de wortel ca. 3 minuten. Roerbak dan de koolreepjes 2 minuten mee. Meng er 6 eetlepels Conimex woksaus five spice doorheen en warm het gerecht goed door.

Schep de rijst in 4 diepe borden of kommen. Leg de tofusaté ernaast en schep de groenten erbij. Bestrooi met de Conimex gebakken uitjes.

Serveertip

Deze tofusaté met five spice-kool en wortel is lekker met Conimex Kroepoek. Zet voor de liefhebbers een schaaltje vers gehakte koriander op tafel.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 600,0 kcal
Proteïnes 16,8 g
Suikers 13,2 g
Vezels 4,9 g
Vetten: 15,9 g
- Verzadigde vetten 3,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 19,4 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 728,1 mg

* 1 portie = 100 g