Tofu met 5 groenten Five Spices en Black Bean rijstnoedels

Vegetarisch recept met spitskool, prei, shiitake, rode paprika en taugé. Een lekker roerbakgroenten recept met tofu bereiden is met een zakje Conimex Five Spices & Black Bean Wok Paste zo gemaakt. Lekker kruidig en geserveerd met rijstnoedels

7 stemmen

20 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 150 g Conimex Rijstnoedels 2mm
  • 200 g tofu
  • 200 g shiitake
  • 1 kleine prei
  • 100 g spitskool
  • 1 kleine rode paprika
  • 100 g verse taugé
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 50 g wortelrauwkost
  • 130 g Conimex Wok Paste Five Spice & Black Bean (1 zakje)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Bereid de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.

Snijd ondertussen de tofu in blokjes van ca. 1 cm, de shiitake doormidden, de prei en spitskool in reepjes en de paprika in stukjes. Maak de taugé schoon.

Verwarm een wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 el Wokolie in en wok de tofu heel rustig 4 min. Voeg de shiitake en alle groenten (op de taugé na) toe en roerbak 4 min.

Zet het vuur laag. Schep de rijstnoedels en taugé erdoor. Voeg de Wok Paste toe, meng alles door elkaar en warm nog even door. Schep de Tofu met 5 groenten Five Spices & Black Bean-rijstnoedels in 2 grote kommen of op diepe borden. Knip de koriander (steeltjes en blaadjes) erboven fijn.

Serveertip

Serveer de tofu met 5 groenten Five Spices & Black Bean-rijstnoedels met Conimex Cassave Kroepoek.

Variaties

Voeg voor een niet-vegetarische variant met de Wok Paste hamblokjes of garnalen toe. Ook lekker om er op het laatst grof gehakte pinda’s aan toe te voegen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 680,0 kcal
Proteïnes 21,2 g
Suikers 27,8 g
Vezels 9,3 g
Vetten: 18,2 g
- Verzadigde vetten 3,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 14,5 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 1.020,7 mg

* 1 portie = 100 g