Tofu met 5 groenten Five Spices & Black Bean-rijstnoedels

Vegetarisch recept met spitskool, prei, shiitake, rode paprika en taugé. Een lekker roerbakgroenten recept met tofu bereiden is met een zakje Conimex Five Spices & Black Bean Wok Paste zo gemaakt. Lekker kruidig en geserveerd met rijstnoedels

7 stemmen

20 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 150 g Conimex Rijstnoedels 2mm
  • 200 g tofu
  • 200 g shiitake
  • 1 kleine prei
  • 100 g spitskool
  • 1 kleine rode paprika
  • 100 g verse taugé
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 50 g wortelrauwkost
  • 130 g Conimex Wok Paste Five Spice & Black Bean (1 zakje)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Bereid de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.

Snijd ondertussen de tofu in blokjes van ca. 1 cm, de shiitake doormidden, de prei en spitskool in reepjes en de paprika in stukjes. Maak de taugé schoon.

Verwarm een wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 el Wokolie in en wok de tofu heel rustig 4 min. Voeg de shiitake en alle groenten (op de taugé na) toe en roerbak 4 min.

Zet het vuur laag. Schep de rijstnoedels en taugé erdoor. Voeg de Wok Paste toe, meng alles door elkaar en warm nog even door. Schep de Tofu met 5 groenten Five Spices & Black Bean-rijstnoedels in 2 grote kommen of op diepe borden. Knip de koriander (steeltjes en blaadjes) erboven fijn.

Serveertip

Serveer de tofu met 5 groenten Five Spices & Black Bean-rijstnoedels met Conimex Cassave Kroepoek.

Variaties

Voeg voor een niet-vegetarische variant met de Wok Paste hamblokjes of garnalen toe. Ook lekker om er op het laatst grof gehakte pinda’s aan toe te voegen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 680,0 kcal
Proteïnes 21,2 g
Suikers 27,8 g
Vezels 9,3 g
Vetten: 18,2 g
- Verzadigde vetten 3,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 3,6 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 1.020,7 mg

* 1 portie = 100 g