Tjap tjoy met tofu en broccoli

Heerlijke Conimex Tjap Tjoy met tofu en broccoli. Maak deze vegetarische Tjap Tjoy met vleesvervanger eenvoudig zelf met Conimex Wokolie en Conimex Ketjap Manis. Mag niet ontbreken bij een rijsttafel.

0 stemmen

20 min
Mild

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst, in water met wat zout, gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli in roosjes en was ze. Snijd de steel van de broccoli in dunne plakjes. Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit. Dep de tofu droog en snijd in zeer kleine stukjes.

Laat ondertussen een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en roerbak hierin de tofu met de helft van de limoenrasp 3 minuten. Schep de stukjes tofu uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Zet de wok terug op het vuur en roerbak de broccoli ongeveer 8 minuten. Schep dan de rest van de limoenrasp en de Conimex mix voor Tjap Tjoy uit het pak erdoor en voeg 0.5 l water, 4 el Conimex Ketjap Manis en het limoensap toe. Breng de saus al roerend aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen.

Schep op het laatst de gewokte tofu terug in de wok en laat de stukjes in de saus warm worden. Serveer de gewokte tjap tjoi in diepe borden of kommen en geef de warme rijst er apart bij.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de tjap tjoi met tofu en broccoli Conimex Gebakken Uitjes, Conimex Sambal, Conimex Ketjap, Conimex Atjar en Conimex Kroepoek op tafel.

Variaties

Vervang de broccoli door bloemkool. Vervang de tofu door 400 g roerbakvleesreepjes (5 minuten wokken) of 400 g kipfilet in reepjes (8 minuten wokken).