Tjap Tjoy met krab en peterselierijst

Heerlijke Tjap Tjoy met krab en peterselierijst en Chinese wokgroentes maak je met dit recept uit de Oosterse keuken eenvoudig zelf. Extra lekker en makkelijk door Conimex mix voor Tjap Tjoy. Maak dit authentieke Chinese rijstgerecht voor 4 personen in slechts 20 minuten tijd.

0 stemmen

20 min
Mild
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een wok, voeg een el Conimex Wok Olie toe en wok de groenten 2 min op een hoog vuur. Strooi de mix (uit het pakjeConimex mix voor Tjap Tjoy) over de groenten en voeg 5 dl koud water toe. Roer het goed door en laat het ca 5 min zachtjes pruttelen. Schep de krab door de tjap tjoy.

Meng de warme rijst met de peterselie, 1 el olie en naar smaak zout en peper. Verdeel de rijst over 4 borden en schep de tjap tjoy erop.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de tjap tjoy met krab en peterselierijst, Conimex Sambal op tafel.

Variaties

De wokgroenten kunnen worden vervangen door verschillende groenten zoals paksoi, wortel, peultjes, paprika. Ook lekker met gekookte garnalen in plaats van krab of surimi.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 515,0 kcal
Proteïnes 14,9 g
Suikers 6,6 g
Vezels 3,3 g
Vetten: 13,8 g
- Verzadigde vetten 3,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 757,3 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 38,9 mg
Sodium 845,6 mg

* 1 portie = 100 g