Tjap Tjoy met krab en peterselierijst

Tjap Tjoy met krab en peterselierijst

Heerlijke Tjap Tjoy met krab en peterselierijst en Chinese wokgroentes maak je met dit recept uit de Oosterse keuken eenvoudig zelf. Extra lekker en makkelijk door Conimex mix voor Tjap Tjoy. Maak dit authentieke Chinese rijstgerecht voor 4 personen in slechts 20 minuten tijd.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 350 g witte rijst
  • 600 g grove Chinese wokgroenten
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 53 g Conimex mix voor Tjap Tjoy (1 pakje)
  • 150 g surimi of krabstukjes
  • 3 el fijngehakt peterselie
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 515
    • Eiwitten 14.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 84.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 80.8g
    • Suikers 6.6g
    • Vezels 3.3g
    • Vetten 13.8g
    • Verzadigde vetten 3.4g
    • Onverzadigde vetten 9.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 4.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 39mg
    • Natrium 846mg
    • Zout 2.12g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 16%
    • Vitamine C 26%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit een wok, voeg een el Conimex Wok Olie toe en wok de groenten 2 min op een hoog vuur. Strooi de mix (uit het pakjeConimex mix voor Tjap Tjoy) over de groenten en voeg 5 dl koud water toe. Roer het goed door en laat het ca 5 min zachtjes pruttelen. Schep de krab door de tjap tjoy.

  3. Meng de warme rijst met de peterselie, 1 el olie en naar smaak zout en peper. Verdeel de rijst over 4 borden en schep de tjap tjoy erop.