Tjap Tjoy met kip, paksoi en knoflookmie

Dit recept kip met paksoi en champignons is een zalig gerecht met knoflook mie en rode paprika. Door de kip en de mix voor Tjap Tjoy is deze maaltijd zomaar klaar!

10 stemmen

25 min
Mild

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de kipfilet in blokjes en de teentjes knoflook in plakjes. Maak de paksoi schoon en snijd het blad in repen. Halveer de champignons. Snijd de paprika in reepjes.

Verhit een wok, schenk er 2 eetlepels Conimex wokolie in en wok hierin de blokjes kip en de paprika 3 minuten. Roerbak dan de champignons en de paksoi 3 minuten mee. Meng hier de mix uit het pakje Conimex mix voor Tjap Tjoy en 5 dl koud water doorheen en breng dit al roerend aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.

Kook ondertussen de Conimex Chinese eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een eetlepel wokolie in een wokpan en bak hierin de plakjes knoflook in 2 minuten goudbruin.

Giet de mie af, spoel kort met koud water en laat goed uitlekken. Meng de mie met de knoflook en olie in de pan en laat het door en door warm worden. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.

Verdeel de knoflookmie over 4 borden en schep de Tjap Tjoy erop.

Serveertip

Deze tjap tjoy met kip, paksoi en knoflookmie is lekker met Conimex Atjar Taugé.

Variaties

Vervang de Chinese mie door woknoedels of witte rijst.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 482,0 kcal
Proteïnes 33,7 g
Suikers 6,1 g
Vezels 2,8 g
Vetten: 14,3 g
- Verzadigde vetten 3,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 723,5 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 132,5 mg
Sodium 796,6 mg

* 1 portie = 100 g