Tjap Tjoy met kastanjechampignons en kip

Dit recept kip met kastanjechampignons en groenten in Tjap Tjoy saus is een geweldig gerecht. De ketjap asin geeft de mie zijn heerlijke smaak, waarna de woksaus five spice de groenten onder handen neemt.

1 stem

15 min
Mild

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes met 1 eetlepel Conimex Ketjap Asin gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.

Maak ondertussen de kastanjechampignons schoon en halveer ze. Was de paprika’s, halveer ze, verwijder de zaadlijsten en snijd de helften in stukjes. Was en snijd de lente-uien in schuine stukjes van 2 cm. Snijd de kipfilet in reepjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de kipreepjes en de paprikastukjes 5 minuten. Roerbak dan de champignons en de lente-ui ongeveer 3 minuten mee. Voeg de mie en Conimex woksaus five spice naar smaak toe (ca. 10 eetlepels) en roerbak alles nog een minuut.

Schep de Tjap Tjoy in diepe borden of kommen.

Serveertip

Voor op tafel: Conimex Sojasaus en Kroepoek.

Variaties

Gebruik vleesreepjes of tofu-wokreepjes in plaats van kipfilet in deze tjap tjoy met kastanjechampignons en kip. Voeg met de mie nog 100 g taugé toe.