Tjap Tjoy - Chinese groenten met kipreepjes en rijst

De rijst met de kip zijn bijgerechten van de Tjap Tjoy. De Chinese groenten en hoe deze worden klaargemaakt maken de Tjap Tjoy groenten.

43 stemmen

20 min
Mild
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de schoongemaakte gemengde groenten in dunne reepjes.

Verhit een wok, voeg een scheutje Conimex wokolie toe en wok de kipreepjes ca. 8 minuten op een hoog vuur. Schep de kipreepjes uit de pan. Doe de groenten in de hete wok en roerbak 1 minuut op een hoog vuur.

Strooi de Conimex mix voor Tjap Tjoy over de groenten en voeg 5 dl koud water toe. Roer goed door en laat het ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de kipreepjes toe en warm het geheel goed door op een laag vuur.

Serveer de tjap tjoy met rijst.

Serveertip

Deze tjap tjoy - chinese groenten met kipreepjes en rijst is lekker met Conimex Kroepoek Cassave.

Variaties

Vervang de kipfilet door gepelde ongekookte garnalen. Wok deze 5 minuten.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 582,0 kcal
Proteïnes 24,1 g
Suikers 8,3 g
Vezels 4,9 g
Vetten: 11,9 g
- Verzadigde vetten 2,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 725,3 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 12,5 mg
Sodium 843,8 mg

* 1 portie = 100 g