Tjap Tjoy Chinese groenten met kipreepjes en rijst

Tjap Tjoy Chinese groenten met kipreepjes en rijst

De rijst met de kip zijn bijgerechten van de Tjap Tjoy. De Chinese groenten en hoe deze worden klaargemaakt maken de Tjap Tjoy groenten.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 600 g verse gemengde groenten
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 250 g kipreepjes
  • 1 pakje Conimex mix voor Tjap Tjoy
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 622
    • Eiwitten 24.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 104.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 97.5g
    • Suikers 8.7g
    • Vezels 6.8g
    • Vetten 13.1g
    • Verzadigde vetten 3.0g
    • Onverzadigde vetten 8.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.3g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 13mg
    • Natrium 782mg
    • Zout 1.96g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 5%
    • Potassium 8%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de schoongemaakte gemengde groenten in dunne reepjes.

  2. Verhit een wok, voeg een scheutje Conimex wokolie toe en wok de kipreepjes ca. 8 minuten op een hoog vuur. Schep de kipreepjes uit de pan. Doe de groenten in de hete wok en roerbak 1 minuut op een hoog vuur.

  3. Strooi de Conimex mix voor Tjap Tjoy over de groenten en voeg 5 dl koud water toe. Roer goed door en laat het ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de kipreepjes toe en warm het geheel goed door op een laag vuur.

  4. Serveer de tjap tjoy met rijst.