Tjap Tjoi met pittige eireepjes

Deze vegetarische Tjap Tjoi met eireepjes is een lekker makkelijk gerecht, voor een dagje zonder vlees. Letterlijk betekent het Kantonese woord ‘Tjap Tjoi’ , de 'gemengde (tjap) groentes (tjoi)’. De Conimex wokolie en Conimex mix voor Tjap Tjoi, Maakt dat dit gerecht lekker en snel op tafel staat.

0 stemmen

25 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Maak de peultjes schoon en snij de wortel en de paprika in reepjes.

Verhit een (koeken)pan met 2 el Conimex wokolie op het vuur. Kluts de eieren met 2 el Conimex sambal Oelek los in een kom. Schenk het eimengsel in de pan. Laat de omelet in 3 minuten gaar worden op een laag vuurtje, draai de omelet om en bak de andere kant in ca. 1 minuut gaar.

Kook de Conimex eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een wok met 2 el Conimex wokolie. Wok hierin de wortels en de peultjes in ca. 2 minuten beetgaar. Voeg de paprika toe en wok deze kort mee. Voeg dan de Conimex mix voor Tjap Tjoi toe aan de groenten en volg verder de aanwijzingen op de verpakking.

Snij de omelet in reepjes en serveer deze met de Tjap Tjoi groenten en de eiermie.

Serveertip

Deze vegetarische Tjap Tjoi, met pittige eireepjes, is ook lekker met Conimex Cassave kroepoek.

Variaties

Vervang de Conimex sambal Oelek voor Ketjap manis een kindvriendelijke/milde variant.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 512,0 kcal
Proteïnes 18,5 g
Suikers 7,8 g
Vezels 6,0 g
Vetten: 21,3 g
- Verzadigde vetten 5,1 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1.061,4 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 277,1 mg
Sodium 1.176,1 mg

* 1 portie = 100 g