Tjap Tjoi met kip

Tjap Tjoi met kip

Deze Tjap Tjoi met kip is een verrukkelijk gerecht met een heerlijke rijkelijke saus. Letterlijk betekent het Kantonese woord ‘Tjap Tjoi’ , de 'gemengde (tjap) groentes (tjoi)’. De Conimex wokolie en Conimex mix voor Tjap Tjoi, Maakt dat dit gerecht lekker en snel op tafel staat.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Eiermie
  • 4 el Conimex Wokolie
  • 250 g kippendijfilet
  • 1 pakje Conimex mix voor Tjap Tjoy
  • 200 g verse peultjes
  • 2 paprika's
  • 200 g wortel
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 504
    • Eiwitten 21.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 63.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 57.2g
    • Suikers 7.7g
    • Vezels 5.9g
    • Vetten 19.4g
    • Verzadigde vetten 4.3g
    • Onverzadigde vetten 14.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.8g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 122mg
    • Natrium 790mg
    • Zout 1.98g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 6%
    • Potassium 13%
    • Vitamine C 102%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de kippendijfilet in reepjes. En marineer de kip in 4 el Conimex ketjap manis.

  2. Maak de peultjes schoon en snij de wortel en paprika in reepjes.

  3. Kook de Conimex eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Verhit 2 el Conimex wokolie, wok de kippendijfilet ca. 3 minuten. Voeg de peultjes en de wortel toe en wok deze ca. 2 minuten mee. Voeg de paprika toe en wok deze kort mee. Voeg dan de Conimex mix voor Tjap Tjoi toe aan de groenten en volg verder de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Serveer de Tjap Tjoi met kip samen met de seroendeng.