Tjap Tjoi met kip, groene asperges en bamboe

Deze tjap Tjoi met kip, groene asperges en bamboe is een verrukkelijk Kantonees gerecht. Letterlijk betekent het 'gemengde (tjap) groentes (tjoi). Extra gezond en lekker door de Conimex Wokolie en Conimex mix voor Tjap Tjoy. In slechts 20 minuten tijd staat deze gezonde maaltijd voor 4 personen al op tafel.

1 stem

20 min
Mild en kindvriendelijk
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Kook ondertussen de worteltjes 4 min. in een laagje kokend water. Afgieten en goed laten uitlekken.

Snijd de kleine, dunne asperges schuin in stukjes (of als ze dikker zijn schuin in plakjes). Snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Spoel de bamboescheuten in een zeef af met koud water. Goed laten uitlekken.

Laat een wok op een hoog vuur heet worden, voeg ca. 4 el Conimex Wok Olie toe en roerbak de kipreepjes 3 minuten. Voeg de asperges en de worteltjes toe en wok ze 3 minuten mee. Voeg de lente-uitjes en de bamboe toe en roerbak nog 1 min. Meng de mix uit het pakje en ½ l koud water erdoorheen en breng het al roerende aan de kook. 5 min. laten pruttelen.

Verdeel de rijst over 4 diepe kommen, schep de Conimex mix voor Tjap tjoi met kip erbij.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de tjap tjoi met kip, groene asperges en bamboe Conimex Smaakmaker Ketjap Manis en lekker pittige Sambal Brandal op tafel om zelf naar smaak toe te voegen.

Variaties

Vervang bij deze heerlijke tjap tjoi met kip, groene asperges en bamboe de groene asperges door sperziebonen. Kook deze met de worteltjes even voor.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 711,0 kcal
Proteïnes 31,5 g
Suikers 9,5 g
Vezels 6,6 g
Vetten: 21,2 g
- Verzadigde vetten 4,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 755,2 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 20,0 mg
Sodium 877,4 mg

* 1 portie = 100 g