Tjap Tjoi met garnalen

Deze tjap tjoi met garnalen is een mix van gestoofde groenten met gekookte en gepelde garnalen. In China ook wel bekend als Chop Suey en als Tjap Tjoi in de Chinees-Indonesische keuken.

0 stemmen

20 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snij de paksoi in brede repen en de lente-uitjes in schuinen ringen. Maak de peultjes schoon.

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.

Verhit 2 el Conimex Wokolie, roerbak hierin de paksoi, de lente-uitjes en de peultjes 1 minuut. Roer hier vervolgens een halve liter water en de Conimex mix voor Tjap Tjoy door en breng het al roerend aan de kook. Laat de saus 5 minuten zachtjes stoven.

Schep de garnalen en 4 el Conimex Ketjap Manis door de saus en laat alles even goed doorwarmen. Serveer direct.

Serveertip

Serveer de Tjap tjoi met sesamzaadjes, voor een lekkere bite in het gerecht.

Variaties

Vervang de garnalen, voor 250 g in dunne reepjes gesneden bieflapjes. Roerbak ze 3 minuten op een hoog vuur. Vervang de ketjap Manis door Conimex sojasaus.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 503,0 kcal
Proteïnes 22,4 g
Suikers 7,4 g
Vezels 3,0 g
Vetten: 8,0 g
- Verzadigde vetten 1,6 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1,0 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 131,9 mg
Sodium 1.284,9 mg

* 1 portie = 100 g