Tjap Tjoi met garnalen

Tjap Tjoi met garnalen

Deze tjap tjoi met garnalen is een mix van gestoofde groenten met gekookte en gepelde garnalen. In China ook wel bekend als Chop Suey en als Tjap Tjoi in de Chinees-Indonesische keuken.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 350 g rijst
  • 1 paksoi
  • 6 lente-uien
  • 200 g peultjes
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 53 g Conimex mix voor Tjap Tjoy (1 pak)
  • 250 g gekookte, gepelde garnalen
  • 4 el Conimex Ketjap Manis
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 547
    • Eiwitten 23.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 91.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 88.6g
    • Suikers 10.6g
    • Vezels 3.1g
    • Vetten 8.7g
    • Verzadigde vetten 2.0g
    • Onverzadigde vetten 6.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 132mg
    • Natrium 2036mg
    • Zout 5.09g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 26%
    • Potassium 12%
    • Vitamine C 38%
    • Vitamine A 8%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de paksoi in brede repen en de lente-uitjes in schuinen ringen. Maak de peultjes schoon.

  2. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.

  3. Verhit 2 el Conimex Wokolie, roerbak hierin de paksoi, de lente-uitjes en de peultjes 1 minuut. Roer hier vervolgens een halve liter water en de Conimex mix voor Tjap Tjoy door en breng het al roerend aan de kook. Laat de saus 5 minuten zachtjes stoven.

  4. Schep de garnalen en 4 el Conimex Ketjap Manis door de saus en laat alles even goed doorwarmen. Serveer direct.