Thaise wokbami met rode ui

Deze bami met rode ui is een eenvoudig bami recept met varkensvleesreepjes en wok noedels om te roerbakken in de wok. De boemboe conimex voor bami goreng geeft het gerecht zijn heerlijke smaak.

0 stemmen

15 min
Mild

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Schil de rode uien en snijd ze in smalle partjes. Was de lente-uien en snijd ze in zeer smalle ringetjes. Kook de Conimex wok noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze na met koud water en laat ze goed uitlekken.

Laat een grote wok goed heet worden. Voeg 2 eetlepels Conimex wokolie toe en wok hierin de varkensvleesreepjes 1 minuut. Wok de rode ui 2 minuten mee en vervolgens de spitskool nog 3 minuten. Meng er dan 50 ml water en de Conimex boemboe bahmi goreng goed doorheen.

Schep de noedels door het vleesmengsel en wok ze een paar minuten mee. Schep tot slot de lente-uitjes en de Conimex seroendeng door de bahmi en serveer direct.

Serveertip

Deze thaise wokbami met rode ui is lekker met Conimex Kroepoek Hot.

Variaties

Gebruik in plaats van spitskool eens Paksoi of Chinese kool.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 672,0 kcal
Proteïnes 35,7 g
Suikers 15,8 g
Vezels 6,8 g
Vetten: 30,8 g
- Verzadigde vetten 12,9 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 41,1 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 37,0 mg
Sodium 1.157,1 mg

* 1 portie = 100 g