Thaise wokbami met rode ui

Thaise wokbami met rode ui

Deze bami met rode ui is een eenvoudig bami recept met varkensvleesreepjes en wok noedels om te roerbakken in de wok. De boemboe conimex voor bami goreng geeft het gerecht zijn heerlijke smaak.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 rode uien
  • 1 bosje lente-uien
  • 1 zak Conimex Wok Noedels
  • 400 g varkensvleesreepjes
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 500 g gesneden spitskool
  • 1 bakje Conimex Boemboe Bami Goreng
  • 8 el Conimex Seroendeng
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 672
    • Eiwitten 35.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 68.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 61.9g
    • Suikers 15.8g
    • Vezels 6.8g
    • Vetten 30.8g
    • Verzadigde vetten 12.8g
    • Onverzadigde vetten 17.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.6g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 37mg
    • Natrium 1157mg
    • Zout 2.89g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 8%
    • Potassium 23%
    • Vitamine C 64%
    • Vitamine A 6%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schil de rode uien en snijd ze in smalle partjes. Was de lente-uien en snijd ze in zeer smalle ringetjes. Kook de Conimex wok noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze na met koud water en laat ze goed uitlekken.

  2. Laat een grote wok goed heet worden. Voeg 2 eetlepels Conimex wokolie toe en wok hierin de varkensvleesreepjes 1 minuut. Wok de rode ui 2 minuten mee en vervolgens de spitskool nog 3 minuten. Meng er dan 50 ml water en de Conimex boemboe bahmi goreng goed doorheen.

  3. Schep de noedels door het vleesmengsel en wok ze een paar minuten mee. Schep tot slot de lente-uitjes en de Conimex seroendeng door de bahmi en serveer direct.