Thaise viskoekjes

Thaise viskoekjes

Met dit Thai fish cakes recept maak je de originele Thaise viskoekjes. Met smaakmakers als vissaus en Conimex rode currypasta zet je de echte Thai fish cakes zelf op tafel!

Servings

2

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 500 g kabeljauwfilet (of een andere witvis)
  • 15 g verse koriander
  • 2 theelepels vissaus
  • 1 volle eetlepel maïzena
  • 1 theelepel Conimex Thaise Rode Curry Paste
  • 10 stengels citroengras (sereh) of satéprikkers
  • 2 eetlepels Conimex Wokolie
  • extra nodig: keukenmachine of blender
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 363
    • Eiwitten 45.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 8.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 7.8g
    • Suikers 0.8g
    • Vezels 0.3g
    • Vetten 15.5g
    • Verzadigde vetten 2.7g
    • Onverzadigde vetten 12.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 107mg
    • Natrium 659mg
    • Zout 1.65g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 33%
    • Vitamine C 8%
    • Vitamine A 11%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Maal alle ingrediënten (behalve de citroengras) fijn in een keukenmachine of blender.

  2. Snijd 10 cm van de onderkant van het citroengras af (dit wordt niet gebruikt) en bewaar de stengels.

  3. Rol 10 balletjes van het vismengsel en vorm deze rondom de citroengrasstengels. Druk ze plat zodat ze tijdens het bakken goed gaar worden.

  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de viskoekjes aan beide zijden in ca. 2-3 min. goudbruin en gaar. Serveer de Thaise viskoekje/sv met de Thaise Mangosalade.