Thaise viscurry, knapperige groenten en korianderrijst

Thaise viscurry, knapperige groenten en korianderrijst

Verrukkelijke Thaise viscurry, knapperige groenten en korianderrijst. Heerlijke rijstgerecht met roodbaarsfilet, Thaise roerbakgroentes, Conimex Sojasaus en Conimex Kruidenpasta Rode Curry. Dit gerecht mag niet ontbreken bij een rijsttafel.

Servings

4

Prep

10 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g rijst
  • 400 g stevige visfilet (bijv. roodbaarsfilet)
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 95 g Conimex Boemboe Rode Curry
  • 100 ml Conimex Kokosmelk
  • 500 g Thaise roerbakgroenten
  • 1 el Conimex Sojasaus
  • 4 el fijngehakt koriander
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 659
    • Eiwitten 27.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 94.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 91.2g
    • Suikers 11.1g
    • Vezels 3.7g
    • Vetten 19.6g
    • Verzadigde vetten 6.7g
    • Onverzadigde vetten 12.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 71mg
    • Natrium 793mg
    • Zout 1.98g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 16%
    • Potassium 24%
    • Vitamine C 17%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de visfilet in mooie blokjes.

  2. Verhit een grote wok, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de visblokjes voorzichtig 1 minuut. Meng er de Conimex Kruidenpasta Rode Curry en de kokosmelk doorheen en laat de vis op laag vuur 5 minuten zachtjes pruttelen

  3. Verhit een el olie in een andere wok of grote hapjespan en roerbak hierin de groenten 3 minuten. Breng ze op smaak met een eetlepel Conimex Sojasaus.

  4. Meng de warme rijst met de koriander. Verdeel de viscurry over 4 borden en schep de korianderrijst en de knapperige groenten ernaast.