Thaise Sweet Chili beef met minimaïs en pandan rijst

Thaise Sweet Chili beef met minimaïs en pandan rijst

Heerlijke Thaise Sweet Chili “beef” met mini-maïs en pandan rijst maak je eenvoudig zelf met dit recept en Conimex Woksaus Sweet Chili. Deze woksaus geeft je gerecht een rijke oosterse smaak. Dit rijstgerecht voor 4 personen staat in slechts 20 minuten tijd al op tafel.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 200 g pandanrijst
  • 1 kleine limoen
  • 4 jonge preien
  • 400 g malse biefstuk
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 300 g minimaïskolfjes (vers, blik of uitgelekte maïskorrels)
  • 100 ml Conimex Kokosmelk 250ml
  • 10 el Conimex Woksaus Sweet Chili
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 501
    • Eiwitten 30.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 65.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 61.3g
    • Suikers 22.8g
    • Vezels 4.2g
    • Vetten 13.1g
    • Verzadigde vetten 5.5g
    • Onverzadigde vetten 6.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 31mg
    • Natrium 868mg
    • Zout 2.17g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 15%
    • Potassium 17%
    • Vitamine C 12%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst, in water met wat zout of ketjap, gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de limoen in partjes. Was en snijd de prei in lange smalle repen van ongeveer 15 cm. Snijd de biefstuk in dunne reepjes.

  2. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de biefstuk 1 tot 2 minuten. Schep ze uit de pan.

  3. Zet de wok terug op het vuur, voeg nog een el olie toe. Wok de mini-maïskolfjes 5 minuten mee en daarna de prei 2 minuten. Maïskolfjes of -korrels uit blik hebben minder tijd nodig. Wok ze tegelijk met de prei.

  4. Voeg de kokosmelk toe en laat het 2 minuten pruttelen. Schep nu de biefstuk terug in de wok en voeg 10 el Conimex Woksaus Sweet Chili toe. Roerbak het mengsel nog een minuut.

  5. Schep de rijst en het vlees op 4 borden, en garneer met de partjes limoen.