Thaise Sweet Chili “beef” met mini-maïs en pandan rijst

Heerlijke Thaise Sweet Chili “beef” met mini-maïs en pandan rijst maak je eenvoudig zelf met dit recept en Conimex Woksaus Sweet Chili. Deze woksaus geeft je gerecht een rijke oosterse smaak. Dit rijstgerecht voor 4 personen staat in slechts 20 minuten tijd al op tafel.

2 stemmen

20 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst, in water met wat zout of ketjap, gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de limoen in partjes. Was en snijd de prei in lange smalle repen van ongeveer 15 cm. Snijd de biefstuk in dunne reepjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de biefstuk 1 tot 2 minuten. Schep ze uit de pan.

Zet de wok terug op het vuur, voeg nog een el olie toe. Wok de mini-maïskolfjes 5 minuten mee en daarna de prei 2 minuten. Maïskolfjes of -korrels uit blik hebben minder tijd nodig. Wok ze tegelijk met de prei.

Voeg de kokosmelk toe en laat het 2 minuten pruttelen. Schep nu de biefstuk terug in de wok en voeg 10 el Conimex Woksaus Sweet Chili toe. Roerbak het mengsel nog een minuut.

Schep de rijst en het vlees op 4 borden, en garneer met de partjes limoen.

Serveertip

Zet bij de thaise Sweet Chili “beef” met mini-maïs en pandan rijst Conimex Kroepoek Hot en Conimex Gebakken Uitjes op tafel.

Variaties

Vervang de biefstuk eventueel door kip of stukjes pijlstaartinktvis en wok deze iets langer. Voeg aan het gerecht een handje basilicumblaadjes toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 501,0 kcal
Proteïnes 30,2 g
Suikers 22,8 g
Vezels 4,2 g
Vetten: 13,1 g
- Verzadigde vetten 5,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1,2 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 31,3 mg
Sodium 868,3 mg

* 1 portie = 100 g