Thaise roergebakken spinazie

Thaise roergebakken spinazie

Met dit recept voor Thaise roergebakken spinazie zet je een bijzonder spinazie gerecht op tafel. Lekker kruidig en licht pittig combineert deze spinazie roerbak met heel veel andere Aziatische gerechten.

Servings

2

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 350 g spinazie, gewassen
  • 2 eetlepels Conimex Wokolie
  • 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
  • 1 verse rode Thaise chilipeper, in ringetjes
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 theelepel Conimex Sojasaus
  • 2 eetlepels geroosterde pinda's, grof gehakt
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 239
    • Eiwitten 7.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 9.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 5.5g
    • Suikers 1.8g
    • Vezels 4.0g
    • Vetten 20.5g
    • Verzadigde vetten 3.3g
    • Onverzadigde vetten 16.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 694mg
    • Zout 1.73g
    • Calcium 14%
    • Ijzer 21%
    • Potassium 24%
    • Vitamine C 63%
    • Vitamine A 237%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verhit een wok op hoog vuur en schenk de wokolie erin. Roerbak de knoflook en de chilipeper 1 minuut op een halfhoog vuur.

  2. Voeg de spinazie toe, roerbak 30 seconden totdat alles begint te slinken en voeg 1 eetlepel oestersaus, 1 theelepel vissaus en 1 theelepel sojasaus toe. Roerbak alles nog heel even en zorg dat het niet te gaar wordt. Bestrooi met de pinda’s en serveer direct.