Thaise Rode viscurry met lente uitjes en Seroendeng

Thaise Rode viscurry met lente uitjes en Seroendeng

De lekkerste Thaise rode viscurry met lente-uitjes en Seroendeng maak je vanaf nu zelf met Conimex Kruidenpasta Rode Curry en Conimex Seroendeng. De curry is een mix van de heerlijke Conimex Curry met vleugje rode pepers en visfilet. Serveer het met de pandanrijst. Deze spicy rode curry mag niet ontbreken bij een barbecue en rijsttafel.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g pandanrijst
  • 500 g geschrapte worteltjes
  • 1 bosje lente-ui
  • 500 g stevig visfilet (bijv. pangasiusfilet)
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 95 g Conimex Boemboe Rode Curry
  • 100 ml Conimex Kokosmelk
  • 2 el Conimex Seroendeng
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 703
    • Eiwitten 32.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 103.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 97.2g
    • Suikers 14.6g
    • Vezels 6.8g
    • Vetten 19.4g
    • Verzadigde vetten 7.8g
    • Onverzadigde vetten 10.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.5g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 88mg
    • Natrium 677mg
    • Zout 1.69g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 19%
    • Potassium 31%
    • Vitamine C 16%
    • Vitamine A 6%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten.

  2. Snijd ondertussen de worteltjes in de lengte in vieren en kook ze 5 min. in een laag kokend water. Snijd de lente-uitjes in ringen. Snijd de vis in stukken.

  3. Verhit een wok, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak de stukken vis 2 min. Voeg de worteltjes, de Conimex Kruidenpasta Rode Curry en de kokosmelk toe en laat de curry 5 min. pruttelen.

  4. Houd een handje van de donkergroene lente-uienringetjes apart en schep de rest door de curry. Nog 1 min. verwarmen.

  5. Verdeel de rijst over 4 kommen, schep de curry erop en strooi de rest van de lente-uitjes en de Conimex Seroendeng erover.