Thaise Rode Curry met kip en babymaïs

Geef je currygerecht een intense Thaise smaak met deze Rode Curry specerijenpasta.

29 stemmen

25 min
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 2 porties)

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Snij de ui in halve ringen en halveer de peultjes. Snij de babymaïs in de lengte doormidden en halveer ze vervolgens. Snij de kipfilet in blokjes.

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verhit 2 el wokolie in een wok en bak de kipfilet goudbruin. Voeg dan de ui en peultjes toe en bak deze kort mee.

Zet het vuur laag en voeg de babymaïs, currypasta, kokosmelk en 50 ml water toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het gerecht 2-3 min. zachtjes doorkoken. Serveer de curry met de gekookte rijst.

Serveertip

Bestrooi het gerecht met 2 eetlepels versgehakte koriander.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 936,0 kcal
Proteïnes 34,3 g
Suikers 15,5 g
Vezels 8,0 g
Vetten: 47,6 g
- Verzadigde vetten 20,1 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1,2 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 70,0 mg
Sodium 1.223,6 mg

* 1 portie = 100 g