Thaise Rode Curry met vegetarische kipstukjes en peultjes

Thaise Rode Curry met vegetarische kipstukjes en peultjes

Deze Thaise Rode Curry zet je lekker en snel op tafel! Deze pittige Curry is bereid met authentieke specerijen zoals Kaffir limoenblad, rode peper en citroengras.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 keer 160 gram Vegetarische Kipstuckjes
  • 400 g verse peultjes
  • 2 uien
  • 300 g rijst
  • 400 ml kokosmelk light
  • 1 el Conimex Wokolie
  • 200 g Rode Curry Paste
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 615
    • Eiwitten 28.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 73.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 81.3g
    • Suikers 6.0g
    • Vezels 11.7g
    • Vetten 15.7g
    • Verzadigde vetten 8.0g
    • Onverzadigde vetten 6.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 43mg
    • Zout 0.11g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 21%
    • Potassium 12%
    • Vitamine C 59%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de ui in halve ringen en halveer de peultjes.

  2. Kook de rijst gaar.

  3. Verhit 2 el wokolie in een pan en bak de Vegetarische Kipstuckjes goudbruin en knapperig. Voeg de ui en peultjes toe en bak deze 3 min mee.

  4. Zet het vuur laag, voeg de kokosmelk en currypasta toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het gerecht 1-2 min. zachtjes doorkoken.

  5. Serveer de curry met de rijst.