Thaise Rode Curry met kip en peultjes

Thaise Rode Curry met kip en peultjes

Deze Thaise Rode Curry zet je lekker en snel op tafel! Deze pittige Curry is bereid met authentieke specerijen zoals Kaffir limoenblad, rode peper en citroengras.

Servings

4

Prep

30 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 300 g kipfilet
  • 400 g verse peultjes
  • 2 uien
  • 300 g rijst
  • 400 ml kokosmelk light
  • 1 el Conimex Wokolie
  • 200 g Conimex Rode Curry Paste
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 566
    • Eiwitten 28.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 73.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 77.6g
    • Suikers 5.5g
    • Vezels 5.3g
    • Vetten 13.2g
    • Verzadigde vetten 7.9g
    • Onverzadigde vetten 4.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 52mg
    • Natrium 82mg
    • Zout 0.21g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 24%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 59%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de ui in halve ringen en halveer de peultjes. Snij de kipfilet in blokjes.

  2. Kook de rijst gaar.

  3. Verhit 2 el wokolie in een wok en bak de kipfilet goudbruin. Voeg dan de ui en peultjes toe en bak 3 min. kort mee. Zet het vuur laag, voeg de kokosmelk en currypasta toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het gerecht 1-2 min. zachtjes doorkoken.

  4. Serveer de curry met de rijst.