Thaise Rode Curry met kip en babymaïs

Thaise Rode Curry met kip en babymaïs

Geef je currygerecht een intense Thaise smaak met deze Rode Curry specerijenpasta.

Servings

2

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 200 g kipfilet
  • 150 g verse peultjes
  • 1 ui
  • 100 g babymaïs in blik
  • 150 g rijst
  • 200 ml Conimex Kokosmelk
  • 1 el Conimex Wokolie
  • 1 pakje Conimex Thaise Rode Curry Paste
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 936
    • Eiwitten 34.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 92.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 84.9g
    • Suikers 15.5g
    • Vezels 8.0g
    • Vetten 47.6g
    • Verzadigde vetten 20.1g
    • Onverzadigde vetten 27.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 1224mg
    • Zout 3.06g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 24%
    • Potassium 20%
    • Vitamine C 45%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de ui in halve ringen en halveer de peultjes. Snij de babymaïs in de lengte doormidden en halveer ze vervolgens. Snij de kipfilet in blokjes.

  2. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  3. Verhit 2 el wokolie in een wok en bak de kipfilet goudbruin. Voeg dan de ui en peultjes toe en bak deze kort mee.

  4. Zet het vuur laag en voeg de babymaïs, currypasta, kokosmelk en 50 ml water toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het gerecht 2-3 min. zachtjes doorkoken. Serveer de curry met de gekookte rijst.