Thaise Rode Curry met kip en babymaïs

Thaise Rode Curry met kip en babymaïs

Geef je currygerecht een intense Thaise smaak met deze Rode Curry specerijenpasta.

Servings

4

Prep

20 min

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 300 g kipfilet
  • 200 g verse peultjes
  • 2 ui
  • 200 g babymaïs in blik
  • 300 g rijst
  • 400 ml kokosmelk light
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 200 g Conimex Rode Curry Paste
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 590
    • Eiwitten 28.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 71.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 76.1g
    • Suikers 6.4g
    • Vezels 5.5g
    • Vetten 16.3g
    • Verzadigde vetten 8.4g
    • Onverzadigde vetten 6.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 52mg
    • Natrium 216mg
    • Zout 0.54g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 23%
    • Potassium 16%
    • Vitamine C 32%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de ui in halve ringen en halveer de peultjes. Snij de babymaïs in de lengte doormidden en halveer ze vervolgens. Snij de kipfilet in blokjes.

  2. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  3. Verhit 2 el wokolie in een wok en bak de kipfilet goudbruin. Voeg dan de ui en peultjes toe en bak deze kort mee.

  4. Zet het vuur laag en voeg de babymaïs, currypasta en kokosmelk toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het gerecht 2-3 min. zachtjes doorkoken. Serveer de curry met de gekookte rijst.