Thaise rode curry met broccoli en knapperige limoen taugésalade

Lekker curry recept van in Conimex Wok Olie gebakken vleeseepjes, broccoli, rode uien met een bijzondere komkommer salade. Een lekker licht pittig gerecht voor en doordeweekse dag.

13 stemmen

25 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Pel en snijd de uien in partjes. Snijd de komkommer in dunne halve plakjes. Snijd 4 dunne plakjes van de limoen en pers de rest uit.

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en giet hem af. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels wok olie toe en roerbak hierin de rundvleesreepjes 1 min. Wok vervolgens de broccoli en de ui 3 min. mee. Voeg de rode curry pasta en 200 ml heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen. Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.

Maak een dressing van het limoensap, 2-3 el olie en een theelepel sojasaus. Voeg peper naar smaak toe. Meng met de komkommer en de taugé.

Verdeel de rijst en Thaise rode curry over 4 grote borden en geef de komkommer salade er apart bij. Leg de plakjes limoen op de salade.

Serveertip

Smaakinspiratie: Geef er Conimex Smaakmaker Seroendeng bij voor over de rijst.

Variaties

Vervang in deze Thaise rode curry de vleesreepjes door gepelde rauwe garnalen, deze moeten korter, ongeveer 5 minuten, garen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 714,0 kcal
Proteïnes 34,9 g
Suikers 12,7 g
Vezels 7,0 g
Vetten: 18,5 g
- Verzadigde vetten 4,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 10,6 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 67,1 mg
Sodium 673,8 mg

* 1 portie = 100 g