Thaise rode curry met broccoli en knapperige limoen taugésalade

Thaise rode curry met broccoli en knapperige limoen taugésalade

Lekker curry recept van in Conimex Wok Olie gebakken vleeseepjes, broccoli, rode uien met een bijzondere komkommer salade. Een lekker licht pittig gerecht voor en doordeweekse dag.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram broccoli
  • 3 rode uien
  • 1 komkommer
  • 1 limoen
  • 400 gram witte rijst
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 400 gram runder roerbakreepjes
  • 1 bakjes Conimex Boemboe Rode Curry
  • 150 gram tauge
  • 1 theelepel Conimex Sojasaus
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 714
    • Eiwitten 34.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 104.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 97.9g
    • Suikers 12.7g
    • Vezels 7.0g
    • Vetten 18.5g
    • Verzadigde vetten 4.0g
    • Onverzadigde vetten 10.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.9g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 67mg
    • Natrium 674mg
    • Zout 1.68g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 14%
    • Vitamine C 77%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Pel en snijd de uien in partjes. Snijd de komkommer in dunne halve plakjes. Snijd 4 dunne plakjes van de limoen en pers de rest uit.

  2. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en giet hem af. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels wok olie toe en roerbak hierin de rundvleesreepjes 1 min. Wok vervolgens de broccoli en de ui 3 min. mee. Voeg de rode curry pasta en 200 ml heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen. Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.

  3. Maak een dressing van het limoensap, 2-3 el olie en een theelepel sojasaus. Voeg peper naar smaak toe. Meng met de komkommer en de taugé.

  4. Verdeel de rijst en Thaise rode curry over 4 grote borden en geef de komkommer salade er apart bij. Leg de plakjes limoen op de salade.