Thaise Pompoensoep

Deze pompoensoep heeft slechts vier ingrediënten, maar is vol van smaak. Een lepeltje sambal geeft de soep wat extra pit.

0 stemmen

30 min
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Verwijder de schil en zaadlijsten uit de pompoen en snij deze in blokjes van ca. 1,5 cm. Plaats een grote soeppan op middelhoog vuur en voeg de pompoenblokjes en het zakje wokpaste toe. Roer dit voor 1 tot 2 minuten goed door, totdat het mengel blijft kleven aan de onderkant van de pan.

Voeg de kokosmelk toe en kook dit onder goed roeren ca. 1 minuut. Voeg 500 ml water toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Plaats een deksel op de pan en laat het sudderen voor 15-20 minuten, totdat de pompoen zacht is.

Pureer de pompoen tot een mooie soep en serveer met de koriander.

Serveertip

Gebruik de overgebleven pompoen voor een lekkere curry

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 204,0 kcal
Proteïnes 3,1 g
Suikers 12,5 g
Vezels 3,0 g
Vetten: 12,2 g
- Verzadigde vetten 11,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 0,2 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 568,4 mg

* 1 portie = 100 g