Thaise Pompoensoep

Thaise Pompoensoep

Deze pompoensoep heeft slechts vier ingrediënten, maar is vol van smaak. Een lepeltje sambal geeft de soep wat extra pit.

Servings

4

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 kg pompoen
  • 250 ml Conimex Kokosmelk
  • 130 gram Conimex Wok Paste Lemongrass, Coconut & Chili (1 zakje)
  • handje koriander
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 204
    • Eiwitten 3.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 21.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 18.8g
    • Suikers 12.5g
    • Vezels 3.0g
    • Vetten 12.2g
    • Verzadigde vetten 11.1g
    • Onverzadigde vetten 1.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 568mg
    • Zout 1.42g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 4%
    • Potassium 7%
    • Vitamine C 43%
    • Vitamine A 7%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwijder de schil en zaadlijsten uit de pompoen en snij deze in blokjes van ca. 1,5 cm. Plaats een grote soeppan op middelhoog vuur en voeg de pompoenblokjes en het zakje wokpaste toe. Roer dit voor 1 tot 2 minuten goed door, totdat het mengel blijft kleven aan de onderkant van de pan.

  2. Voeg de kokosmelk toe en kook dit onder goed roeren ca. 1 minuut. Voeg 500 ml water toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Plaats een deksel op de pan en laat het sudderen voor 15-20 minuten, totdat de pompoen zacht is.

  3. Pureer de pompoen tot een mooie soep en serveer met de koriander.

Pel en rooster de pompoenpitjes als garnering.