Ingrediënten
- 1 klein teentje knoflook, geperst
- 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 5 g citroengras (sereh), fijngehakt
- 1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit)
- 100 ml kokosmelk
- 1 theelepel vissaus
- 1 pot Conimex Saté saus Pikant Kant en Klaar
Bereidingswijze
-
Doe 1 eetlepel wokolie met 1 gesnipperd teentje knoflook, 1 gesnipperde sjalot en 1 theelepel geraspte gemberwortel in een steelpannetje en verwarm het op laag vuur zodat de smaken vrij komen.
-
Voeg dan het citroengras en de kurkuma toe en warm kort mee. Blus het af met 60 ml water, de kokosmelk en vissaus. Roer dan de satésaus erdoor en breng alles al roerende aan de kook.
Ontdek al onze producten:
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers
Sambal Oelek geeft een heerlijke smaak aan aziatische gerechten. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers.