Thaise pindasaus

Thaise pindasaus

Deze Thaise pindasaus heeft een verrukkelijke authentieke smaak. In 10 minuten maak je een lekkere pittige Thaise pindasaus die heerlijk smaakt bij een sateetje, nasi, bami of bij geroosterd vlees van de barbecue!

Servings

2

Prep

10 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 5 g citroengras (sereh), fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit)
  • 100 ml Conimex Kokosmelk
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 pot Conimex Saté saus Pikant Kant en Klaar
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 618
    • Eiwitten 13.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 73.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 67.4g
    • Suikers 52.3g
    • Vezels 5.5g
    • Vetten 31.3g
    • Verzadigde vetten 10.9g
    • Onverzadigde vetten 20.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.0g
    • Transvet 0.2g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 2001mg
    • Zout 5.00g
    • Calcium 1%
    • Ijzer 6%
    • Potassium 4%
    • Vitamine C 4%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Doe 1 eetlepel wokolie met 1 gesnipperd teentje knoflook, 1 gesnipperde sjalot en 1 theelepel geraspte gemberwortel in een steelpannetje en verwarm het op laag vuur zodat de smaken vrij komen.

  2. Voeg dan het citroengras en de kurkuma toe en warm kort mee. Blus het af met 60 ml water, de kokosmelk en vissaus. Roer dan de satésaus erdoor en breng alles al roerende aan de kook.