Thaise pindasaus | Conimex recept

Thaise pindasaus

Deze Thaise pindasaus heeft een verrukkelijke authentieke smaak. In 10 minuten maak je een lekkere pittige Thaise pindasaus die heerlijk smaakt bij een sateetje, nasi, bami of bij geroosterd vlees van de barbecue!

Servings

2

Prep

10 min

Cook time

Pittig

Ingrediënten

  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 5 g citroengras (sereh), fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit)
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 pot Conimex Saté saus Pikant Kant en Klaar
  • Serveergrootte 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 632
    • Eiwitten 13.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 72.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 67.6g
    • Suikers 52.2g
    • Vezels 5.0g
    • Vetten 32.9g
    • Verzadigde vetten 11.8g
    • Onverzadigde vetten 20.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.1g
    • Transvet 0.2g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 1987mg
    • Zout 4.97g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 16%
    • Potassium 7%
    • Vitamine C 4%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Doe 1 eetlepel wokolie met 1 gesnipperd teentje knoflook, 1 gesnipperde sjalot en 1 theelepel geraspte gemberwortel in een steelpannetje en verwarm het op laag vuur zodat de smaken vrij komen.

  2. Voeg dan het citroengras en de kurkuma toe en warm kort mee. Blus het af met 60 ml water, de kokosmelk en vissaus. Roer dan de satésaus erdoor en breng alles al roerende aan de kook.