Thaise pandan rijst met garnalen en limoen

Thaise pandan rijst met garnalen en limoen. Om dit feestelijke rijstgerecht uit de Thaise keuken compleet te maken wordt er over het gerecht nog wat Conimex Seroendeng gestrooid.

1 stem

25 min

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Maak de peultjes schoon. Snij de lente-uitjes in ringen en rasp een halve limoen.

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, met 2 el Conimex sojasaus in het kookwater.

Wel de Conimex mix voor Nasi Speciaal in 2 dl heet water.

Verhit 2 el Conimex Wokolie en roerbak hierin de peultjes ca. 2 minuten. Voeg de lente-uitjes, garnalen en de limoenrasp toe en roerbak een ca. 2 minuten, tot de garnalen gaar zijn.

Voeg de Conimex mix voor nasi speciaal en de rijst toe aan de garnalen, en roerbak kort door elkaar.

Serveer de Thaise pandan rijst met garnalen en limoen met Conimex seroendeng, en een schijfjes limoen.

Serveertip

Zet voor extra smaak en pit bij de Pandan rijst met garnalen en limoen Conimex Sambal Manis en Conimex Ketjap Manis op tafel.

Variaties

Voor variatie kunnen de peultjes vervangen worden door reepjes paprika en paksoi.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 506,0 kcal
Proteïnes 19,1 g
Suikers 6,4 g
Vezels 4,9 g
Vetten: 12,8 g
- Verzadigde vetten 4,6 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 377,7 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 100,9 mg
Sodium 859,1 mg

* 1 portie = 100 g