Thaise pandan rijst met garnalen en limoen

Thaise pandan rijst met garnalen en limoen

Thaise pandan rijst met garnalen en limoen. Om dit feestelijke rijstgerecht uit de Thaise keuken compleet te maken wordt er over het gerecht nog wat Conimex Seroendeng gestrooid.

Servings

4

Prep

20 min

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 350 g pandanrijst
  • 2 el Conimex Sojasaus
  • 1 pak Conimex mix voor Nasi Speciaal
  • 6 lente-uien
  • 0,5 limoen
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 200 g gekookte, gepelde Noorse garnalen
  • 4 el Conimex Seroendeng
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 506
    • Eiwitten 19.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 81.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 76.9g
    • Suikers 6.4g
    • Vezels 4.9g
    • Vetten 12.8g
    • Verzadigde vetten 4.6g
    • Onverzadigde vetten 8.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.7g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 101mg
    • Natrium 859mg
    • Zout 2.15g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 5%
    • Potassium 7%
    • Vitamine C 12%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Maak de peultjes schoon. Snij de lente-uitjes in ringen en rasp een halve limoen.

  2. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, met 2 el Conimex sojasaus in het kookwater.

  3. Wel de Conimex mix voor Nasi Speciaal in 2 dl heet water.

  4. Verhit 2 el Conimex Wokolie en roerbak hierin de peultjes ca. 2 minuten. Voeg de lente-uitjes, garnalen en de limoenrasp toe en roerbak een ca. 2 minuten, tot de garnalen gaar zijn.

  5. Voeg de Conimex mix voor nasi speciaal en de rijst toe aan de garnalen, en roerbak kort door elkaar.

  6. Serveer de Thaise pandan rijst met garnalen en limoen met Conimex seroendeng, en een schijfjes limoen.