Thaise noedels met gamba's

Thaise noedels met gamba's

Deze lekkere Thaise noedels met gamba's of pad kee mao maak je met de Conimex smaakmakers vanaf nu helemaal zelf. Met noedels, gamba's en roergebakken groenten zet je in 30 minuten zo'n heerlijk Thais gerecht op tafel.

Servings

3

Prep

30 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 4 blokken Conimex Rijstnoedels 5 mm à 68 g
  • 1 rode peper
  • 200 g sugarsnaps
  • 100 g mini maïskolfjes (uit blik, uitgelekt)
  • 2 bosuitjes
  • 4 eetlepels Conimex Sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 eetlepels Conimex Ketjap Manis
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels Conimex Wokolie
  • 200 g verse rauwe gepelde gamba's
  • 3 takjes verse basilicum (alleen de blaadjes)
  • Serveergrootte 3

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 289
    • Eiwitten 15.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 35.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 32.0g
    • Suikers 9.8g
    • Vezels 3.1g
    • Vetten 9.4g
    • Verzadigde vetten 1.6g
    • Onverzadigde vetten 7.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 84mg
    • Natrium 2267mg
    • Zout 5.67g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 8%
    • Vitamine C 99%
    • Vitamine A 18%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de rode peper in halve ringetjes, halveer de sugarsnaps en de maiskolfjes en snijd de bosui in dunne ringetjes.

  2. Meng 4 eetlepels sojasaus met 1 eetlepel rijstazijn, 2 eetlepels ketjap, 3 eetlepels oestersaus en 2 theelepels knoflook paste.

  3. Verhit 2 eetlepels wokolie in wok of koekenpan en roerbak de garnalen kort. Neem de garnalen uit de pan en roerbak vervolgens de sugarsnaps en maiskolfjes en voeg de rode peper toe.

  4. Zet het vuur laag en blus alles af met het sojasausmengsel. Voeg de basilicumblaadjes, de noedels en garnalen toe. Schep alles goed door elkaar en bestrooi de noedels met gamba's met de bosui.