Ingrediënten
ongegroepeerd
- 4 blokken Conimex Rijstnoedels 5 mm à 68 g
- 1 rode peper
- 200 g sugarsnaps
- 100 g mini maïskolfjes (uit blik, uitgelekt)
- 2 bosuitjes
- 4 eetlepels Conimex Sojasaus
- 1 eetlepel rijstazijn
- 2 eetlepels Conimex Ketjap Manis
- 3 eetlepels oestersaus
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 eetlepels Conimex Wokolie
- 200 g verse rauwe gepelde gamba's
- 3 takjes verse basilicum (alleen de blaadjes)
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de rode peper in halve ringetjes, halveer de sugarsnaps en de maiskolfjes en snijd de bosui in dunne ringetjes.
-
Meng 4 eetlepels sojasaus met 1 eetlepel rijstazijn, 2 eetlepels ketjap, 3 eetlepels oestersaus en 2 theelepels knoflook paste.
-
Verhit 2 eetlepels wokolie in wok of koekenpan en roerbak de garnalen kort. Neem de garnalen uit de pan en roerbak vervolgens de sugarsnaps en maiskolfjes en voeg de rode peper toe.
-
Zet het vuur laag en blus alles af met het sojasausmengsel. Voeg de basilicumblaadjes, de noedels en garnalen toe. Schep alles goed door elkaar en bestrooi de noedels met gamba's met de bosui.
Ontdek al onze producten:
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers
Sambal Oelek geeft een heerlijke smaak aan aziatische gerechten. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers.