Thaise nasi met paksoi en pikante satésaus

Thaise nasi maken lijkt op het reguliere nasi maken. Deze nasi wordt gemaakt met paksoi en pikante satésaus. De Thaise basilicum maakt het verschil!

12 stemmen

15 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Meng de Conimex mix voor nasi goreng met 1 dl kokend water en laat minstens 10 minuten staan. Snijd de kip in stukjes. Pel en snijd de uien in partjes. Snijd de gewassen paksoi in repen.

Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en roerbak de kip met de ui 5 minuten. Wok de gewelde mix 1 minuut mee. Schep de rijst erdoor en warm goed door. Voeg vlak voor het serveren de basilicum toe.

Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een eetlepel olie toe en roerbak hierin de paksoi 3 minuten. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

Verwarm de Conimex saté saus pikant kant en klaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Verdeel de nasi en paksoi over 4 grote borden en schep de satésaus erover.

Serveertip

Geef bij deze thaise nasi met paksoi en pikante satésaus Conimex Seroendeng en lekker kruidige Kroepoek Saté.

Variaties

Lekker anders kan ook: Kip kan worden vervangen door kalkoen. Vervang de paksoi door Chinese kool of een spitskool en voeg naar smaak een scheutje Conimex Ketjap Asin of Sojasaus toe aan de gewokte groenten.