Thaise nasi met paksoi en pikante satésaus

Thaise nasi met paksoi en pikante satésaus

Thaise nasi maken lijkt op het reguliere nasi maken. Deze nasi wordt gemaakt met paksoi en pikante satésaus. De Thaise basilicum maakt het verschil!

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 1 zakje Conimex mix voor Nasi Goreng
  • 300 g kipfilet
  • 2 uien
  • 1 grote paksoi
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 3 el (Thaise) basilicum, fijngehakt
  • 0.5 pot Conimex Saté saus Pikant Kant en Klaar
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 705
    • Eiwitten 30.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 110.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 104.2g
    • Suikers 20.2g
    • Vezels 6.7g
    • Vetten 16.8g
    • Verzadigde vetten 3.4g
    • Onverzadigde vetten 13.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.8g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 53mg
    • Natrium 2094mg
    • Zout 5.23g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 6%
    • Potassium 14%
    • Vitamine C 10%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Meng de Conimex mix voor nasi goreng met 1 dl kokend water en laat minstens 10 minuten staan. Snijd de kip in stukjes. Pel en snijd de uien in partjes. Snijd de gewassen paksoi in repen.

  2. Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en roerbak de kip met de ui 5 minuten. Wok de gewelde mix 1 minuut mee. Schep de rijst erdoor en warm goed door. Voeg vlak voor het serveren de basilicum toe.

  3. Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een eetlepel olie toe en roerbak hierin de paksoi 3 minuten. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

  4. Verwarm de Conimex saté saus pikant kant en klaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Verdeel de nasi en paksoi over 4 grote borden en schep de satésaus erover.